2020. dec 25.

Nagykarácsony

írta: pistibacsi
Nagykarácsony

tízfős gyülekezettel

Vannak alapfogalmak, amiket álmodból felverve is tudnod kell. David Copperfield illuzionista ugye, Jézus pedig a Megváltó. Tehát nem ám összekeverni a dolgokat!

index_blogra.jpg

De azért értékeljük az építészek felelősségteljes munkáját, és nagyra tartjuk Nico Rosberget, hogy egy ilyen monolit állócsillag versenytárs árnyékában, mint Lewis Hamilton, bajnokságot tudott nyerni, majd méltósággal visszavonult. Puskás Ferenc neve pedig még az olyan magyarok szívét is megdobogtatja, akiket amúgy tökéletesen hidegen hagy a futball.

Vannak emberek, akik csodálatos muzsikát képesek csinálni, de ettől még nem ámulunk kevésbé a madarak énekét, a patak csobogását, vagy a szférák zenéjét hallva. És ha valaki Istenben hisz, még a saját teljesítményeit is neki tulajdonítja, nem magának.

A szégyenfalon, vagy inkább a dicsőségfalon szeretnéd látni a fotódat meg a nevedet? És vajon milyen titulussal? Matekzseni? Vagy „magatartás-szorgalom ötös”?

De hogy kapcsolódik Nick Vujicic neve a Magyarországi Evangélikus Egyházban meghirdetett úrvacsora évéhez?

Hát, ha még azt tudnátok, Kedves Olvasóim, hogy a míves megmunkálású házi mézeskalácsok és unokafotók mellett

Besenyő Pista

bácsis falinaptárt is kaptam karácsonyra, meg még sok egyéb szépséget és finomságot!

Szóval nekem ez az ünnep igazán áldott, felemelő, meghitt, és békés, meg mindaz, amit általában kívánni szoktunk egymásnak. Pedig, vagy épp azért, mert én is azon foglalkozásúak közé tartozom, akik szolgálatban vannak az ünnep alatt is. Ráadásul mindegyik napon.

Ha esetleg gondolod, nézz meg munka közben is. Na nem miattam, hanem … szóval érted. A hangminőség ne riasszon el. Az élő adás alatt senki nem szólt, hogy túl van vezérelve. Na nem mintha lehetne vezérelni, hacsak nem úgy, hogy a csipeszt egy kicsit lejjebb kell rakni. De lassan már majd csak belejövök.

Ha bátor vagy, akkor a képre kattintasz. Ha még bátrabb, akkor a videó jobb alsó sarkában lévő kis logóra is. Áldott ünnepeket!

index_kar1.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

evangélikus keresztyén balassagyarmat magyar karácsony Jézus Isten dicsősége úrvacsora éve