2020. jún 01.

Ő még csak most tizennégy

írta: pistibacsi
Ő még csak most tizennégy

2020. június 1. Pünkösd hétfő

Jn 6, 43-47 Jézus így válaszolt nekik: Ne zúgolódjatok egymás között! Senki sem jöhet énhozzám, ha nem vonzza őt az Atya, aki elküldött engem. Én pedig feltámasztom azt az utolsó napon. Meg van írva a prófétáknál: „És mindnyájan Istentől tanítottak lesznek.” Aki az Atyára hallgatott, és tőle tanult, az mind énhozzám jön. Nem mintha bárki látta volna az Atyát: csak aki az Istentől van, az látta az Atyát. Bizony, bizony, mondom nektek: aki hisz, annak örök élete van.

lgt.jpg

kép forrása az egyik belinkelt videó

Barta Tamás hangja eléggé kilógott a sorból az LGT-ben. Már abban az értelemben, hogy van az a bájos, semmi máshoz nem hasonlítható brummogás, amit egyébként azonosítunk ezzel a nélküle is méltán sikeres zenekarral. És jó ez így.

Ő meg tényleg énekelt. Oké, elcseszte, kint maradt Amerikában, és jól lelőtték. Magyarországon bezzeg szupersztár lehetett volna, és akár egy öregotthonban is rendezhettek volna neki születésnapi bulit, mint Som Lajosnak, nem sokkal a halála előtt. A gép az viszont már csak olyan, hogy dobál ki ezt-azt kinek-kinek mit. Neki pont ezt.

1973-ban vették fel a címbeli számot. És készítettek hozzá egy nagyon édes klipet is, ami azért csodálatos különösen is, mert a klip mint műfaj akkoriban még talán nem is létezett. A benne szereplő cuki arcú szőke kislány, most kb egy hetven éves néni lehet.

Tulajdonképpen csak ennyi jutott eszembe. Semmi tanulság. Csak ezt a két linket rakom ide. Az egyikben egy legendás gitárszóló, amiben állítólag, akkoriban elhunyt édesapja elvesztésének fájdalmát öntötte hangokba, a másikban a tizennégy éves kislánynak szóló ének.

Ja, és azóta Laux József és Somló Tamás is elköltözött ebből a világból.

De hogy jön ez pünkösdhöz? Sehogy. Vagy döntsd el magad. Hátha mégis.

 

lgt1.jpg

lgt2.jpg

Szólj hozzá

vallás keresztény biblia keresztyén kereszténység pünkösd balassagyarmat keresztyénség Jézus