2021. már 08.

Biztató szavak 8

írta: pistibacsi
Biztató szavak 8

a 2021-évi evangélikus bibliaolvasó Útmutató napi igéi alapján

március 8. hétfő – Ha valóban Ő, vagyis az örökkévaló, a mindenható, az egyetlen, az igazi teremtő, ítélő és újjáteremtő Isten, Ábrahám, Izsák és Jákób Istene, Jézus Krisztus atyja a te urad, akiben élünk, mozgunk és vagyunk, akkor semmi okod arra, hogy bárkitől vagy bármitől félj – akkor sem, ha nagyon gyengének és kicsinek érzed is magad.

blog_03_08.jpg

március 9. kedd – Még a testi értelemben világtalan ember számára is létezik a valódi fény. Mert az igazi világosság odabent, a szívünkben, az elménkben ragyog. Földi életünkben szükségszerűen váltogatja egymást a fény és a sötét. Szükségünk van éjszakára is a pihenéshez. De ahogyan az élet győz a halál felett, úgy ragyog Isten örök világossága számunkra Jézus szeretete által.

 

március 10. szerda – A szerelem elmúlik. Az emberi szeretet feltételekhez kötött és törékeny. Isten szeretete azonban örök. Isten szeretete által van kapcsolódásunk az örökkévalósághoz is. Mert ahogyan a mellőzöttség, a szeretet hiánya fáj, úgy szorongunk a mulandóság miatt, még ha nem is valljuk be. A teremtő örökkévaló, és ő maga a szeretet. Általa van örök életünk - szeretetben.

 

március 11. csütörtök – Isten ajándéka a közösség. Teremtménytársaink nem az ellenségeink. Ellenben mindegyikük által lehetőséget kapunk arra, hogy Istenhez való hasonlóságunkat gyakoroljuk. Az elfogadást és a megosztást egyaránt. Ezáltal töltjük be Isten tervét, amely az ő szeretetének örömteljes megélése.

 

március 12. péntek – Különös pályát járunk be életünk során. Voltunk újszülött csecsemők, gyerekek, kamaszok, fiatalok, felnőttek, középkorúak, idősek, és ha megéljük, aggok is. Csecsemő és aggastyán ugyanaz a személy? Van ennél még csodálatosabb. A parányi embrió is ugyanaz. Sőt, miután ez a földi testünk elpusztul, Isten számára akkor is ugyanazok vagyunk.

 

március 13. szombat – Vajon áldás, vagy átok, ha az ember képes irányítani a sorsát? Nem csak nagy lehetőség és nagy hatalom, hanem nagy teher, nagy felelősség is. És ha semmit sem tehetünk, akkor az végtelen kiszolgáltatottság. Nincs biztatóbb, mint Isten mindenhatósága. Mert bár gyakran hiába fáradunk, vagy nem jönnek be a számításaink, de életünk a legjobb kezekben van.

 

március 14. vasárnap – Isten szava az egyetlen rendező elv. Minden lét és élet alapja és működési feltétele. Amikor eltérünk tőle, az olyan, mintha nem lenne élelmünk, vizünk, és elfogyna körülöttünk a levegő. Ő azonban nem azt akarja, hogy elpusztuljunk. Hiszen ő maga mondott igent az életre. Amikor a szeretet parancsának engedünk, az örök életre lakunk jól.

Szólj hozzá