2020. jún 14.

Észosztás

írta: pistibacsi
Észosztás

június 14. vasárnap

„A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet”

maihoz.jpg

Ezt most tényleg nem mindenkinek írom, és remélem, hogy csak keveseknek. Ezért lesz személyes a megszólítás, mintha valakinek, konkrét személynek mondanám. Azoknak a keresztyén/keresztény és/vagy magukat kereszténynek, konzervatívnak, vagy egyenesen keresztény-konzervatívnak valló ismerőseimnek szeretnék mondani valamit, akik időről időre, bármi legyen is a téma, de előbb-utóbb előhozzák a „ceterum censeo”-jukat, miszerint:

A balliberális, és sima liberális diktátorok szerte a világban a háttérhatalmak támogatásával ilyen marhaságokkal és hajuknál fogva a semmiből előráncigált műproblémákkal állnak elő, mint LMBTQ és „gender-ideológia”. És milyen borzasztó az, amikor egy beteg kisebbség rá akarja erőltetni a saját hülyeségeit a normális, józan többségre. Lassan már a normális lesz az, akire furcsán néznek, sőt, egyenesen üldözik, és az aberráltakat kell normálisnak tartani, sőt előbb-utóbb kötelezővé is teszik amit ezek csinálnak. Mert egyes nyugati országokban már az van kérlek szépen, nem tudom hallottad-e, hogy az óvodában a kisfiúkat nem hagyják autókkal játszani, hanem kislány ruhába öltöztetik őket, meg ilyeneket mondanak, hogy majd ő dönti el tizennyolc éves korában, hogy fiú akar-e lenni vagy lány. Na, hát ide tartunk? Ezt akarjuk? Meg hogy két ratyi fogadhasson örökbe és neveljen fel gyerekeket? Vagy két leszbikus lotyó? Mert ezért harcolnak, ez a céljuk, ezért vonulgatnak, és ennek semmi más nem áll a hátterében, mint hogy végérvényesen szét akarják verni a normális családokat, a társadalom és a nemzet alapját. Egyszerűen el akarnak hülyíteni mindenkit, hogy degeneráltak legyünk. A nemzet megsemmisítése a cél. A Biblia világosan tanítja, hogy Isten Ádámot és Évát, nem pedig Ádámot és Bélát teremtette meg. Az ember férfi és nő. És ez az egész gender marhaság csak arról szól, hogy a beteg hajlamú emberek uralkodjanak a normálisak felett. Mi már az is például, hogy „transznemű”? Kérlek szépen, nem most jöttem le a falvédőről. Az ember vagy férfi, vagy nő. És ezt nem ő dönti el, hanem amikor megszületik, akkor lehet látni, hogy van-e neki fütyikéje, vagy nincs. És ha van, akkor kisfiú, és majd férfi lesz belőle, sőt, szerencsés esetben akár emléktáblára is véshetik a nevét sok más hasonló korú társával együtt, hogy például Bartha István tizedes, élet 19 évet, és akkor hős is lehet, akit évente megkoszorúzunk. Ha pedig puncija van, akkor kislány, és asszony lesz belőle, aki mos, főz, takarít, bevásárol; ha falusi akkor kertet kapál, tehenet fej, csirke nyakat nyiszatol, kamrát meszel, tollat foszt, terítőt hímez és sapkát horgol két szülés és szoptatás közt. Akik pedig ezt a rendet megkérdőjelezik, azok nem mások, mint a buzilobbi, a szabadkőművesek meg a zsidók. Nézd meg például az egydollároson azt a háromszöget, benne a szemmel. Érted. Kell magyarázni? Szóval az van, hogy a többség lesz a kisebbség, és a kisebbség a többség. Ebből is látszik, hogy mi még nem vagyunk egy teljesen degenerált ország, de ezt a mételyt csak mi tudjuk megállítani. Hajrá.

Lehet, hogy nem írtam le mindent, de túlzás nem volt benne. Szólj, ha valamit javítsak.

Kedves Barátom!

Sokszor meghallgattalak, néha próbáltam válaszolni is egy-két felvetésedre. Eddig nem túl sok sikerrel. Most sem fűzök hozzá nagy reményeket, de képzeld, én is hiszek Istenben, és abban is, hogy ő képes megnyitni a szívünket, lelkünket, értelmünket. Nem akarok én veled vitatkozni, mert én is keresztyén vagyok és konzervatív. Igen. Úgy nagyjából 35 éve hirdetem Jézus Krisztus evangéliumát, és 28 éve már hivatásos lelkészként. Ja, hogy mitől vagyok konzervatív? Nekem ezt nem hagytad szitokszóvá tenni, mint amit te tettél a „liberálissal”. Például előre engedem a hölgyeket az ajtónál, leveszem a cipőmet, ha behív valaki a lakásába, felállok, hogy átadjam a helyemet a buszon, (na erről apám jut eszembe, aki már javában bácsi volt, de ha meglátott egy akár ötven körüli nőt, máris felpattant a helyéről – ennyire azért nem rugaszkodtam el a valóságtól, de alma nem esik messzire a fájától). Rákerestem a Wikipédián: „A szó a latin conservare-ből származik, jelentése megőrizni, megmenteni. Ezt mi sem tükrözi jobban, mint Roger Scruton által megfogalmazott definíció, mely így szól:

„A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet”

Örültem, amikor jelenlegi püspököm a „conservando et renovando” programot választotta a Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Kerülete jelmondatául. Tehát büszkén vallom magam konzervatívnak is, nem csak libsi-bolsinak. Ja, annak nem is én hívom magam. Egy picit majdnem belezavartál, tesó! Nagy huncut vagy te! Szmájli.

Tehát Kedves Ismerősöm, Barátom, vagy a célközönséghez tartozó Ismeretlen Olvasó!

Egy keresztyén konzervatív, fehér bőrű, jó pedigréjű, heteroszexuális magyar protestáns férfi lelkész fogja most megosztani veled gondolatait, reflektálva arra a keretes részre, aminek tartalmával ha legkisebb mértékben is azonosulsz, akkor tényleg neked szól, amit mondani szeretnék.

Figyelj. A társadalmi nemek tudománya azt vizsgálja és kutatja, hogy miként alakultak át az utóbbi 70-80 évben, a korábban szinte kizárólagosnak tartott sztereotípiákra épülő szerepek – családban, munkahelyen, politikában, tudományban, kultúrában, egyebütt.

Azt ugye tudod, hogy a huszadik század első évtizedeiben még nem volt szavazati joguk a nőknek? Lehet, hogy ezt jónak is tartod, és a te konzervativizmusod egyebek közt erre is kiterjed. Ez esetben nehezen tudunk kommunikálni, de azért nem adom fel. Folytatom.

Azt ugye tudod, sőt talán meg is éled, hogy manapság magától értetődő természetességgel végeznek korábban „női munkának” tartott feladatokat férfiak, és fordítva. Nem, nem a traktoros lányokra gondoltam!

Bevásárló, főző, gyereket pelenkázó férfiak és kenyérkereső nők, akik ugyanazért a munkáért sok helyen még mindig kevesebbet kapnak mint férfi társaik, stb.

Az egész emberi közösséget, de legalábbis egy ország életét érintő kérdésekben mennyiben vesznek részt nők és mennyiben férfiak? Nem, nem kvótára gondoltam, hanem alkalmasságra. Így tehát nem gondoltam a mindenkori vezérhímnek feltétel nélkül behódoló, az ő ostoba szlogenjeit gondolattalanul szajkózó biodíszletként odarakott, amúgy bájosan dominamosolyú államtitkárokra és miniszterekre sem.

Szóval a gender kutatás ilyesmikről szól. És neked ebből az jön le, hogy egyes nyugati országokban a kisfiúkat rózsaszínbe, a kislányokat meg világos kékbe öltöztetik, és nem hagyják őket annak lenni, amik.

Mondjuk nem csodálkozom, mert volt pár éve egy zseni szakállamtitkár, vagy csúcsminiszter, a nevére hála Istennek már nem emlékszem, és remélem a többit is hamarosan elfelejthetem végleg, aki meg akarta szüntetni a balneológia szakot valamelyik egyetemen, mert hogy Magyarországon nincsenek is bálnák. Kell kérdezzem, hogy akkor most ki a hülye közülünk?

Akkor a genderről ilyen 0.1-es verziójú oktatásnak ez így elegendő lesz egyelőre? És ígéred, hogy utána nézel, miről is szól valójában, mielőtt csacsiságokat kommentelsz? Én úgysem tudnám elmondani, mert nem vagyok szakértő. Csak teljesen agyalágyult sem. Ja, de tényleg: ha a konzervatívsághoz a tájékozatlan bunkóság is hozzátartozik, akkor kihátrálok. (balneológia, bazmeg)

Nézzük akkor az LMBTQ témát is ilyen ovisan. Magasabb szinten nem tudnám, mert sem érintett, sem szakember nem vagyok. De annyit tudok, hogy sokkal, de sokkal több embert érint, mint gondolnád. Olyanokat is, akikről nem is sejted.

Lehet, hogy a fodrászod (na jó, ez most olcsó poén volt, az Oli úrra utalással) de lehet, hogy a sarki fűszeres, vagy a gyerekedet tanítja ... vagy te őt. Lehet, hogy a szomszédod, lehet, hogy ő írja fel neked a receptet, vagy ő szolgál ki a kedvenc helyeden. És most kapaszkodj meg, kedves keresztény/keresztyén konzervatív ismeretlen ismerősöm, lehet, hogy ő a te általad látogatott egyházközség egyik legaktívabb szolgálattevője.

És miért nem tudod róla? Mert ő tudja rólad, hogy előtted nem fedheti fel magát. Lehet, hogy névleges házasságot kötött. Lehet, hogy bárgyú mosollyal tűri, hogy a háta mögött „megrögzött agglegénynek”, vagy „baszatlan vénkisasszonynak” nevezzétek. Hozzászoktak a csatornapatkányok életéhez. Köszi érte neked és a hozzád hasonlóknak.

Pedig tudd meg, hogy a többségnek semmi baja velük. Ezért szoktak minden fenyegetettség ellenére olyan sokan velük vonulni a pride-on. Csak egy zajos és agresszív homofób kisebbség próbálja ráerőltetni mindenkire a saját álszent és csőlátó, vagy saját magával szembe nézni nem merő gyávasága miatt frusztrált és zavaros nézeteit.

Mert persze mindnyájan problematikusak vagyunk. Én, a heteró, ámde elvált és újra házasodott lelkész, meg a buzik, a leszbik, a biszexek, a transzik és egyéb „mások”, de hidd el, hogy veled van a legnagyobb gond, tesó.

Nyugodtan térj meg. Nem hozzánk. Csak keresztény konzervatívnak. Szeva. Peace and love.

 

 

Szólj hozzá