henkajpan

hol van, hol nincs

2020. okt 28.

Asszociációk

írta: pistibacsi
Asszociációk

Amíg az ember egy őszi reggelen arra vár, hogy feltegyék autójára a téli gumikat, nézelődik. És eszébe jut néha valami erről-arról.

002_kormany.jpg

003_pad.jpg

004_nyir.jpg

006_ajto.jpg

007_ronkok.jpg

008_gomba.jpg

009_gumik.jpg

010_yaris.jpg

Tovább Szólj hozzá

remény keresztény evangélikus keresztyén kereszténység keresztyénség új kezdet Jézus sic transit gloria mundi téli gumik aztó

2020. okt 26.

Melyikünké nagyobb?

írta: pistibacsi
Melyikünké nagyobb?

Én, én vagyok a vigasztalótok! Miért félsz a halandótól, az olyan embertől, aki a fű sorsára jut? (Ézs 51, 12)

Nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van (1Jn 4, 4)

vegtelen.jpg

Nyiladozó kamasz értelmemmel – na persze nem csak mindig egyedül, magányos elmélkedés gyanánt, hiszen sok társam volt ezen a felfedező úton kortársaim és az idősebbek közt egyaránt – talán elsőként a

végtelen

fogalmára csodálkoztam rá. Ebből pedig magától értetődően következett saját létem parányi voltának felismerése. Egy kiszolgáltatott, sebezhető, anyagba ragadt és idői korlátok közé szorított létforma, amelyik gondolkodni tud. Ez lennék én.

Csakhamar nyilvánvalóvá vált az is, hogy ezt az alávetettséget ...

Tovább Szólj hozzá

élet vallás keresztény biblia evangélikus keresztyén kereszténység balassagyarmat élet értelme végtelen ószövetség keresztyénség mulandóság hiábavalóság élet célja Jézus Ószövetség Újszövetség

2020. okt 20.

Papírforma

írta: pistibacsi
Papírforma

A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik. (Préd 7, 14)

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Rm 8, 28)

papirforma.jpg

Mostanában, mint amikor egy dallam nem hagyja nyugodni az embert, úgy szólal meg a gondolataimban szinte minden bibliai idézettel kapcsolatban az ateista, szkeptikus, agnosztikus szemlélet.

Itt van például ez a Prédikátor könyvéből vett idézet. Mindenki tapasztalja, hogy vannak az ember életében jobb és rosszabb napok. Mindenki megéli ezeket, és mindenki tud örülni a jónak, vagy képes kezelni az őt ért kellemetlenségeket.

Minek ebbe ...

Tovább Szólj hozzá

2020. okt 12.

Nincs más

írta: pistibacsi
Nincs más

Megismerni - bibliai értelemben

Te vagy az én Uram, rajtad kívül nincs, ami jó nekem. (Zsolt 16, 2)

Az pedig az örök élet, hogy megismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, Jézus Krisztust. (Jn 17, 3)

 

blogra_4.jpg

 

Aki volt már szerelmes, jól ismeri a zsoltárvers második felében megfogalmazott érzést. „Rajtad kívül nincs ami jó nekem”. Végre érzem, hogy élek. Eddig olyan szürke és unalmas volt minden napom, de most kinyílt számomra a világ. A közeledben, a karjaidban, vagy mélyen a szemedbe nézve biztosan tudom, hogy az élet igenis értelmes és szép. Mindenem vagy.

Ugyan miért ne lehetne Isten iránt így érezni? Gyönyörűek azok a végletes kijelentések, amelyeket a Biblia néhány szereplője megfogalmazott egy-egy szélsőséges, épp ezért ...

Tovább Szólj hozzá

2020. okt 09.

Munkára fel!

írta: pistibacsi
Munkára fel!

Ne nyögve nyelve...

Én azonban ezt mondtam: Hasztalan fáradoztam, semmiért, hiába pazaroltam erőmet. De az Úrnál van az én ügyem, és munkám jutalma Istenemnél (Ézs 49, 4)

Ezért, szeretett testvéreim, legyetek szilárdak, rendíthetetlenek, buzgólkodjatok mindenkor az Úr munkájában, hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban. (1Kor 15, 58)

 

02.jpg

 

A munka elválaszthatatlan az embertől. És ahogyan maga az ember, úgy legfőbb tevékenysége is ellentmondásos. Ki ne ismerné a hétfő reggeleket, amikor arra ébredünk, hogy menni kell gályázni, és jaj, mikor lesz már végre péntek? Ugyanakkor a munkanélküliség az egyik legrettegettebb állapot.

Munkát, kenyeret!

- skandálták a proletárok a gazdasági világválság szorongató ...

Tovább Szólj hozzá

2020. okt 07.

Megvilágosodás

írta: pistibacsi
Megvilágosodás

Fától az erdőt

Hiszen nem kívánom én a bűnös ember halálát – így szól az én Uram, az Úr –, hanem azt, hogy megtérjen útjáról, és éljen. (Ez 18, 23)

Én világosságul jöttem a világba, hogy aki hisz énbennem, ne maradjon a sötétségben. (Jn 12, 46)

20201007_121951.jpg

Tételezzük fel, hogy az emberek tökéletesek, és maradéktalanul beteljesítik azt a tervet, amelyet Isten a teremtésnél számukra készített. Egy boldog világ, ahol minden csupa öröm, derű és harmónia. Akárcsak egy zenekarban. Ám elég egyetlen hamis hang, hogy az egészet tönkretegye. Az ilyen zenészt kirakják.

Vagy egy gyárban, ahol futószalagon folyik a termelés, a végén ellenőrzik mindegyik kész darabot, és a selejtet kidobják. Csakúgy, mint a gyümölcs szüretelésekor a férgeset, ...

Tovább Szólj hozzá

2020. okt 05.

Tömlő

írta: pistibacsi
Tömlő

Útmutató 2020. október 6.

Többé nem rejtem el orcámat előlük, mert kitöltöm majd lelkemet Izráel házára – így szól az én Uram, az Úr. (Ez 39, 29)

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. (1Kor 12, 4-7)

f361f978a07956fc109d34611db2605a_pmir1.jpg

Isten elrejti az arcát? Méghozzá a saját népe elől? Hiszen éppen azért hívta el Ábrahámot, és azért választotta Izráelt, hogy rajtuk keresztül mutassa meg magát minden népnek. Most meg az derül ki, hogy még a sajátjai elől is elrejtőzött? Igen, úgy tűnik, ...

Tovább Szólj hozzá

vallás keresztény biblia evangélikus keresztyén kereszténység balassagyarmat ószövetség keresztyénség Jézus Újszövetség

2020. okt 02.

Gyógybocsánat

írta: pistibacsi
Gyógybocsánat

Útmutató 2020. október 2.

Ézs 57, 18 „Láttam, hogyan élt, mégis meggyógyítom! Vezetem őt, vigasztalással fizetek neki”

Mk 2, 17 „Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket.”

 

voroskereszt.jpg

 

Megérdemled, hogy meggyógyítsalak?

- kérdezi a doktor bácsi a rossz gyerektől, miközben két ujjával tréfásan megcsippantja húsos kis arcocskáját. Meglehetősen morbid jelenet lenne. Mégsem teljesen ismeretlen az a gondolat, hogy betegség és betegség közt különbség lehet. Van, aki úgymond „tehet” a betegségéről. A dohánytermékek dobozán elrettentő fotók utalnak arra, mennyiféle szörnyű kórnak, elváltozásnak lehet kiváltó oka, elősegítője a dohányzás. Az ...

Tovább Szólj hozzá

2020. sze 29.

Útmutató - szeptember 29.

írta: pistibacsi
Útmutató - szeptember 29.

Már megint az alapok

Csak szeressétek az igazságot és a békességet. (Zak 8, 19b)

Megismeritek az igazságot, és az igazság megszabadít titeket. (Jn 8, 32 )

 

peli.jpg

 

Igazság és békesség – gyakran úgy találkozunk ezzel e két fogalommal, mint amik egymással ellentétesek. Minden konfliktus, főleg a népcsoportok, vagy társadalmi osztályok közötti ellentétek arról szólnak, hogy az egyik fél szeretné, ha minden maradna a régiben, míg a másik változást akar. Ha nem történik semmi, azt nevezik békességnek. A változásokat pedig mindig az igazságosság nevében követelik. Ugyanez a helyzet akkor is, ha egyik ember megkárosítja a másikat, vagy az életére tör. A sértett igazságért kiált, míg vannak, akik csitítják: a békesség érdekében inkább ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 23.

Alternatív evangélium

írta: pistibacsi
Alternatív evangélium

bunos_asszony_es_jezus.jpg

Dirk Bouts: Jézus, Simon farizeus házában 1473 körül, Olaj, fa, 61x40 cm, Staatliche Museen, Berlin (forrás: http://www.biblia.hu/muv_jkm/jkm_35.htm )

 

Néha kísértésbe esek, hogy egy-egy bibliai szöveget átírjak. Elsőként Lukács evangéliumának 7. fejezetéből a 36-tól az 50-ik versig tartó ismert szakasznak képzeltem el másfajta befejezést. Ha valaki elolvassa, még az sem kizárt, hogy felsejlik benne az a következtetés, talán nem is én vagyok az, aki átköltöm a Szentírást, vagy az eredetitől jócskán eltérő tartalmat, idegen irányt adok régóta ismert tanításoknak.

Egy farizeus arra kérte Jézust, hogy egyék nála. Ő bement a farizeus házába, és asztalhoz telepedett.Egy bűnös asszony pedig, aki abban a városban élt, ...

Tovább Szólj hozzá

vallás keresztény biblia evangélikus keresztyén kereszténység balassagyarmat keresztyénség Jézus jézusi etika Újszövetség

2020. júl 22.

Az alkohol egy vegyület

írta: pistibacsi
Az alkohol egy vegyület

Alkoholról és alkoholizmusról 7/7

istike_index.jpg

Az alkohol is meg a víz is vegyület. Ez nem nagy kinyilatkoztatás, eddig is tudtuk. De azért érdekes. Két vegyület. Az egyik, nevezetesen az alkohol úgynevezett „szerves” vegyület. Mindkettőnek köze van hozzánk. A víz alapvető feltétele az életnek. Pedig az egyik legegyszerűbb molekula a dihidrogén monoxid. Mégis ebben alakult ki az élet, és folyamatosan szükség is van vízre mindenféle élet fenntartásához. Az alkohol ezzel szemben szerves, és viszonylag összetett kémiai alakzat, mégsem létfeltétel. Sőt, bizonyos körülmények közt veszélyessé válhat az életre.

Történt, hogy egy átlagos bulizós éjszakára virradóan emberünk eléggé gyengének érezte magát. Máskor is megesett ez, sőt, az utóbbi időben egyre gyakrabban. Most ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 20.

Antialkoholista apostolság?

írta: pistibacsi
Antialkoholista apostolság?

Alkoholról és alkoholizmusról 6/7

istike_index.jpg

Vajon ha valaki sofőrként szabálytalankodik és balesetet okoz, akkor az autó a hibás?

Ha egy nő vagy férfi olyan taszító és ellenszenves, hogy nem tudsz annyit inni, hogy megkedveld őt, vajon józanul menni fog?

A hittel, megtéréssel együtt jár az is, hogy egy csapásra megváltozik az ember, de legalábbis egy bizonyos nyárspolgári, farizeusi viselkedést kell idővel magára erőltetnie?

Ki és miért haragudhat az alkoholra?

Ezekre, és más hasonló izgalmas kérdésekre keresem a választ ebben a kis videóban.

Mivel a szöveget ez alkalommal nem írtam le előre, így aztán most nem tudok mást tenni, mint megtisztelő figyelmükbe, figyelmetekbe ajánlani magát a filmet.

Hátha érdekel valakit.

Íme:

 

istike_6.jpg

 

...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 17.

Ki miért iszik?

írta: pistibacsi
Ki miért iszik?

Alkoholról és alkoholizmusról 5/7

istike_index.jpg

„Casus bibendi”, azaz ok az ivásra mindig van. Névnap, születésnap, karácsony, Szilveszter, húsvét, május 1, augusztus 20, de amúgy egész nyáron játszik a csapolt meg az üveges is. Télen néha a többi mellett esténként jólesik a forralt bor. A törpe uszkár sétáltatása ürügyén való reggeli felesezés elsősorban a nyugdíjasok kiváltsága.

Ha lelki okokat bolygatunk, akkor elsőként a bánat jut talán eszünkbe. Elhagyott a kedvesem, visszatapsoltak a vizsgán, kirúgtak a munkahelyemről, elárultak a barátaim, nem sikerült annyiért eladni a tizenöt éves Renault-t, amennyiért reméltem, megjött a gázszolgáltatótól az éves elszámolás, nem fogadták el a pályázatomat, stb.

Aztán ott vannak a sikerek, az örömök! Ezt meg ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 15.

Alkoholról és alkoholizmusról 4/7

írta: pistibacsi
Alkoholról és alkoholizmusról 4/7

Összefüggésben van-e az alkoholizmus a hittel, megtéréssel?

istike_index.jpg

Természetesen mindenki tudhatja, hiszen a Biblia világosan mondja, mert a biblia az olyan, hogy beszél, érted, hogy a megtéretlen ember, aki nem van megtérve, az iszik, drogozik, cigerettázik, verekszik a kocsmában, maszturbál, homoszexualizál, vonulgat, bőrtangában vonaglik, csúnyán beszél, cserélgeti a partnereit, elválik. Az ilyeneket utálja az Úr. De persze nem magát az embert, hanem a bűnt. Mert Isten gyűlöli a bűnt, de szereti a bűnöst. És Jézus Krisztus azért halt meg, hogy megszabadítson a bűntől.

Tehát aki meg van térve, az már többé nem iszik, nem drogozik, nem cigerettázik, nem maszturbál, nem homoszexualizál, nem vonulgat, nem beszél csúnyán, nem cserélgeti a partnereit és nem válik el. Mert az emberrel kapcsolatban az ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 13.

Kiből mit hoz ki az alkohol?

írta: pistibacsi
Kiből mit hoz ki az alkohol?

Alkoholról és alkoholizmusról 3/7

 

istike_index.jpg

A leggyakrabban említett példa az alkohol hatására agresszívvé váló családfő, aki a kocsmából hazatérve kérdés és köszönés nélkül ütlegelni kezdi a feleségét és/vagy gyerekeit is, üvöltözik velük, folyamatos rettegésben tartja őket, pokollá teszi az életüket. Nagyon sokan élnek bántalmazó kapcsolatban, vagy bántalmazó családban.

Sok esetben az önálló döntésre elvileg képes felnőtt házastárs sem tud, vagy nem mer kimenekülni ebből a szörnyű helyzetből. Inkább tűr, próbál együtt élni a napi borzalommal. A gyerekeknek esélyük sincs. Azaz, olvastam már olyanról, hogy egy kiskamasz saját maga kérte állami gondozásba vételét, hogy távol tartsa magát az őt rendszeresen összeverő apjától. Bátor, és ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 11.

Mi az a függés?

írta: pistibacsi
Mi az a függés?

Alkohol és alkoholizmus 2/7

istike_index.jpg

A Biblia tanúsága szerint az első részeg Noé volt. Egyik fia kinevette, a másik kettő pedig tapintatosan és szemérmesen elfedte apjuk önmagából való kivetkőzöttségét. Lótot a saját lányai itatták le, hogy öntudatlan állapotában közösülhessenek vele. De csak azért, mert azon a környéken nem volt férfi, és ők nem szerettek volna gyermektelenül megöregedni. Érdekes történet ez is a manapság sokat emlegetett bibliai családmodell jobb megértése szempontjából.

Inni ittak tehát régtől fogva az emberek. Noé története is arról tanúskodik, hogy az alkoholos italok legősibb és legegyszerűbb előállítási formája a gyümölcsök, elsősorban a szőlő levének erjesztése. A sör készítése már egy kissé összetettebb technológiai ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 10.

Alkohol

írta: pistibacsi
Alkohol

Alkoholról és alkoholizmusról 1/7

istike_index.jpg

Elsőre mi jut eszünkbe róla? Méreg. Öl, butít és nyomorba dönt. Pusztítja a májat, az idegsejteket. Hatása van az emésztő rendszerre, a szívműködésre, keringésre, alvásra. Szinte nincs olyan életfunkciónk, szervünk és testrészünk, amelyre ne lenne káros hatással.

Megváltoztatja a személyiséget, agresszív, vagy épp befelé fordult lesz tőle az ember. Nem tudja elvégezni a munkáját. Elhanyagolja a feladatait. Függőséget okoz. Impotenssé tesz. Elveszíti az ember a munkáját, az otthonát, a legfontosabb emberi kapcsolatait, a családját, a barátait. Italra költi minden pénzét, és ha már nincs pénze, akkor csak annak él, még ha az utcán is, hogy italhoz jusson.

A részeg sofőr az egyik legirritálóbb karakter. Naponta hallunk ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 17.

Kánon

írta: pistibacsi
Kánon

nyári nem kötelező olvasmány

...nem csak a szerepek konstituálják a személyiséget, hanem fordítva is. Az, hogy milyen egyházképet örököltünk, azt az határozza meg, hogy milyen személyiségek alakították azt ki a múlt évtizedekben, évszázadokban...

juni17.jpg

Több területen is használt, de hasonló jelentésű szó a kánon. Szabály, mérték. Ami a zenét illeti, valószínűleg mindenki ismeri. Van egy szép dallam, amit akár úgy is elő lehet adni, hogy ütemenkénti eltéréssel lépnek be a szólamok. Ugyanazt éneklik, mégis úgy tűnik, mintha valami zseni írta volna meg. Ja, amúgy meg tényleg zseni írta. És pont ezért tud egy nagyon egyszerű dolog nagyszerű lenni.

Eredetileg Thomas Tallis: Panis angelicus című énekét kerestem, de most már kezdek becsavarodni, és azt ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 16.

Tanév végi összefoglalás

írta: pistibacsi
Tanév végi összefoglalás

június 16. kedd (Édesanyám, Bartha tanító néni emlékére, aki ma 91 éve született)

Te magad okoztad ezt magadnak, mert elhagytad Istenedet, az Urat, amikor a helyes úton akart vezetni. (Jer 2, 17)

Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok (Jn 8, 31b)

juni16.jpg

Több olyan fogalom és téma is előkerül a mai igék alapján, amelyekről a korábbi napokban, hetekben volt már szó más összefüggésben. Szabadság, engedelmesség, és a megfizetés, vagy következmény etika. A szabadság kétféle értelemben is. Úgy, mint szabad akarat, és úgyis, mint megszabadítottság.

Nézzük sorban őket. Kezdjük a következmény, vagy megfizetés etikával. „Te okoztad ezt magadnak”. Keresztyén teológusok nem győzzük hangsúlyozni, hogy téves az a nézet, ami szerint ha valaki jólétben, egészségesen hosszú életet él, az ...

Tovább Szólj hozzá

vallás biblia evangélikus keresztyén kereszténység balassagyarmat ószövetség keresztyénség Jézus Ószövetség Újszövetség

2020. jún 14.

Észosztás

írta: pistibacsi
Észosztás

június 14. vasárnap

„A konzervativizmus nem más, mint a megteremtett értékek megőrzése, annak az alapnak a megóvása, melyre építeni lehet”

maihoz.jpg

Ezt most tényleg nem mindenkinek írom, és remélem, hogy csak keveseknek. Ezért lesz személyes a megszólítás, mintha valakinek, konkrét személynek mondanám. Azoknak a keresztyén/keresztény és/vagy magukat kereszténynek, konzervatívnak, vagy egyenesen keresztény-konzervatívnak valló ismerőseimnek szeretnék mondani valamit, akik időről időre, bármi legyen is a téma, de előbb-utóbb előhozzák a „ceterum censeo”-jukat, miszerint:

A balliberális, és sima liberális diktátorok szerte a világban a háttérhatalmak támogatásával ilyen marhaságokkal és hajuknál fogva a semmiből előráncigált műproblémákkal ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 13.

Teremtmény-fajtárs

írta: pistibacsi
Teremtmény-fajtárs

ezt csak úgy műsoron kívül, és én kérek elnézést

Csücs. Szájadat betedd, nyisd ki füledet. Igen, most én beszélek, a nagy tekintélyű Pista bácsi. Tessék hátratett kézzel ülni. Na jó, a billentyűzetet azért használhatod, de olvasd végig legalább, és gondolkozz el rajta. Mert szerintem nagyon kéne. Nem vagyok egy jó ember, de amire eljutottam az évtizedek alatt, az szerintem megfontolandó mindenki számára.

279497-koala-vombat_640.jpg

kép forrása: https://globalnews.ca/news/7040299/koala-wombat-australia-friendship/

Néhány napja bejárta már a világhálót a hír egy wombat és egy koala barátságáról. Nem csak azért ragadott meg, mert nagyon aranyosak, és mert amióta macskáim vannak, különösen is érzékeny vagyok az állatokkal kapcsolatos hírekre. Hanem azért is, mert két különböző állatfajhoz tartozó ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 13.

Szó és szófogadás

írta: pistibacsi
Szó és szófogadás

Szentháromság ünnepe utáni 1. vasárnap - 2020. június 14.

(Ezékiel próféta könyve 2, 1-10) Ezt mondta nekem: Emberfia, állj a lábadra, beszélni akarok veled! Miközben beszélt, lélek áradt belém, talpra állított, én pedig hallottam, hogy beszél hozzám. Ezt mondta nekem: Emberfia, elküldelek téged Izráel fiaihoz, a lázadó néphez, amely fellázadt ellenem. Hűtlenek voltak hozzám ők is, őseik is egészen a mai napig. A makacs és konok szívű fiakhoz küldelek. Mondd nekik: Így szól az én Uram, az Úr!... Akár hallgatnak rá, akár nem törődnek vele – hiszen engedetlen nép ez –, majd megtudják, hogy próféta volt közöttük. Te pedig, emberfia, ne félj tőlük, beszédüktől se félj! Ha csalán és tövis szurkál is téged, ha skorpiók közt ülsz is, akkor se félj beszédüktől, ne rettegj ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 12.

Szerelem

írta: pistibacsi
Szerelem

június 12. péntek

Te ismersz engem, Uram! Látod, mert megvizsgáltad, hogy tied a szívem. (Jer 12, 3)

Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben! (Jn 15, 9)

sickratman1.jpg

Képek forrása: Sickratman: „Evvel a dalban” című videója

Odaadni magam valakinek. A szívemet. Pláne. Litty-lötty slágerekben minden gátlás nélkül szerepeltetnek ilyen meggondolatlan szófordulatokat. Ennek állít méltó emléket a jelenkori magyar zenei és színházi kultúra egyik legkreatívabb, leginspiráltabb és legsokoldalúbb szerzője és előadó művésze, Paizs Miklós, alias Sickratman az „Evvel a dalban” című slágerében: „Örökre fogd a két kezem egy életen át... stb” (A lenti képre kattintva meghallgatható)

Jeremiás ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 11.

Szabadság

írta: pistibacsi
Szabadság

június 11. csütörtök

Lelkünk megmenekült, mint a madár a madarász tőréből. A tőr összetört, és mi megmenekültünk (Zsolt 124, 7)

És íme, az Úr angyala odalépett hozzá, és világosság támadt a cellában; oldalát meglökve felébresztette Pétert, és így szólt hozzá: Kelj fel gyorsan! És lehulltak a bilincsek Péter kezéről (Apcsel 12, 7)

junius_11.jpg

A KÉPET ÉN CSINÁLTAM A TELÓMMAL ÉS ROHADTUL JOGDÍJAS! :)

 

„Életünkben szüntelen halál lesi léptünk” - sajnos ezt a szép Luther éneket elég ritkán énekeljük. Az online énekeskönyvben sem tudjuk meghallgatni. Gregorián alapú, kissé nehéz dallam.

A létezés, úgy tűnik folyamatos fenyegetettséggel jár. A semmi el akarja nyelni a teremtményeket. Mint valami pusztító örvény, vagy fekete lyuk. ...

Tovább Szólj hozzá

2020. jún 08.

De tényleg ne

írta: pistibacsi
De tényleg ne

június 9. kedd

Ne lopj! (2Móz 20, 15)

Ne keresse senki a maga javát, hanem a másét! (1Kor 10, 24)

nyuszi.jpg

kép forrása: https://www.plupetstore.com/cashmere-lop.html

Van, aki mindig csak a más javát keresi. Ja, amúgy a képről: beírtam a keresőbe azt, hogy „lop”, és ezt adta ki. Egy cuki nyuszit. Na ne már.

Ja, a hétfői igék annyira szépek voltak, hogy megint csak azt tudtam volna írni róluk, hogy "no comment". Az meg már egyszer el lett sütve.

Egyáltalán van, aki lop? Mármint a cuki nyuszin kívül? Szóval ez nem is annyira egyértelmű. Mert a bibliai parancsolatok többsége eléggé adja magát. Ölni, azaz életet kioltani, egyértelműen gáz. Egy jól működő párkapcsolatba belebarmolni szintén. Másról rosszat hazudni nemkülönben. Felesleges ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása